Szolgáltatásaim

Várandós relaxáció

A relaxációs módszerek kifejezetten javasoltak várandós nők számára.
Ebben az – anya és magzata számára egyaránt – meghatározó időszakban jó szolgáltot tehet egy módosult tudatállapot előidéző technika. Az autogén tréning kismamák számára kidolgozott verziójában gyakorlatok a várandós időszak szakaszaihoz igazodnak.
A terhesség folyamán külöböző problémákkal találhatjuk szemben magunkat, amikor a relaxációs készség segítségünkre lehet. Az első hónapokban az émelygést, rosszulléteket tehetjük elviselhetőbbé, később a gyakori alvászavavarokat illeve az ebbőlfakadó kimerültséget ellensúlyozhatjuk a gyakorlatokkal.
A relaxációs készség kialakítását követően, rendszeres gyakorlás segítségével képesek leszünk ráhangolódni gyermekünkre, és megerősíteni a kettőnk közötti köteléket, mint egy „lelki köldökzsinórt”.
A módszert használhatjuk a szülésre való felkészüléshez is, sőt a vajúdás során is nagy segítségünkre lehet, ha megtanuljuk kontrollálni a testi működéseinket.
A relaxációt úgy is nevezhetnénk, hogy az „elengedés művészete”. Általa megtanuljuk elengedni a testi-lelki feszültségeinket, a megoldhatatlan problémáinkat, az elszenvedett veszteségeinket. Várandós anyaként, az autogén treéning segítségével, ha eljön az ideje, sokkal inkább képesek leszünk elengedni magzatunkat, vagyis ezzel az egyszerű módszerrel sokat tehetünk azért, hogy a szülés a lehetőségekhez képest zökkenőmentesen történjék.