Szolgáltatásaim

Stresszkezelés

A stressz az élet sava, borsa” (Selye János) …De a jóból is megárt a sok!

A stressz a mindennapi élet elkerülhetetlen velejárója. Valamilyen egészséges mértékű stresszre mindenkinek szüksége van, hiszen újdonságok, változások, kihívások nélkül nagyon egyhangú, vagy inkább lehangolt életet élhetnénk.
Ugyanakkor a túlzott mértékű, számunkra kezelhetetlen mértékű stressz megbetegítő hatású.
Nagyon nagy egyéni különbségek vannak abban, kinek mi jelenti az elviselhető vagy elviselhetetlen stresszt. A célunk, hogy megtaláljuk azt a harmóniát, amelyben az állandóság és a változás, a nyugalom és a kihívás számunkra egyensúlyban van.
Van, akinek ez könnyen megy, de sokan küzdenek komoly problémákkal e téren.
Mi az, amit muszáj vállalnom? Mit tudok leadni a terheimből? Mit kellene változtatnom, hogy kiegyensúlyozottabb legyek? Mit tehetek azért, hogy könnyebben kezeljem a feszültségeket?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket gyakran felteszünk magunknak, de nem mindig jutunk el a megfelelő válaszokhoz.

A stresszkezelésben jártas szakember segítségével felmérhető, hogy milyen mértékű az Ön életében jelen lévő stressz, mik a jellegzetes stresszforrások és ezek milyen kihatással vannak az Ön testi-lelki egészségére, viselkedésére, kapcsolataira. Munkánk során segítségünkre vannak az erre a célra kifejlesztett kérdőívek is. Másrészről feltérképezhetjük, hogy milyenek az Ön megküzdési készségei, stratégiái, mely területeken eredményes és hol lenne még szüksége fejlődésre.

A Williams Életkészségek (Stresszkezelő- és kommunikációs készségfejlesztő tréning) elemeinek felhasználásával megtanulhatjuk kívülről szemlélni önmagunkat, azonosítani a stresszhelyzetekben előbukkanó gondolatainkat, deffiniálni a hozzájuk érzéseinket, megfigyelni szokásos viselkedésünket és annak következményeit. A techinkák alkalmazásával hatékonyabb döntéseket hozhatunk arról, hogy egy adott helyzet kíván-e a részünkről bármiféle beavatkozást, vagy inkább elengedésre, feszültségoldásra van szükség.

A streszkezeléssel kapcsolatos konzultációk – az esetek többségében – skype-on is folytathatók.