Menu:

 • Főoldal
 • Bemutatkozom
 • Szolgáltatásaim
 • Írásaim
 • Kapcsolat
 • Árak
 • Partnerek
 •  
  " A boldogságnak nincs köze ranghoz és vagyonhoz: egyszerűen csak harmónia dolga."

  (Lao-ce)

   

   

  Stresszkezelés:

   

  A stressz az élet sava, borsa” (Selye János)…. De a jóból is megárt a sok!

  stressz

  A stressz a mindennapi élet elkerülhetetlen velejárója. Valamilyen egészséges mértékű stresszre mindenkinek szüksége van, hiszen újdonságok, változások, kihívások nélkül nagyon egyhangú, vagy inkább lehangolt életet élhetnénk.
  Ugyanakkor a túlzott mértékű, számunkra kezelhetetlen mértékű stressz megbetegítő hatású.
  Nagyon nagy egyéni különbségek vannak abban, kinek mi jelenti az elviselhető vagy elviselhetetlen stresszt. Épp ezért mindenkinek magának kell megtalálnia azt a harmóniát, amelyben az állandóság és a változás, a nyugalom és a kihívás számára egyensúlyban van.
  Van, akinek ez könnyen megy, de sokan küzdenek komoly problémákkal e téren.
  Mi az, amit muszáj vállalnom? Mit tudok leadni a terheimből? Mit kellene változtatnom, hogy kiegyensúlyozottabb legyek? Mit tehetek azért, hogy könnyebben kezeljem a feszültségeket?
  Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket gyakran felteszünk magunknak, de nem mindig jutunk el a megfelelő válaszokhoz.

  A stresszkezelésben jártas szakember segítségével felmérhető, hogy milyen mértékű az Ön életében jelen lévő stressz, mik a jellegzetes stresszforrások és ezek milyen kihatással vannak az Ön testi-lelki egészségére, viselkedésére, kapcsolataira. (Munkánk során segítségünkre vannak az erre a célra kifejlesztett kérdőívek is.) Másrészről feltérképezhetjük, hogy milyenek az Ön megküzdési készségei, stratégiái, mely területeken eredményes és hol lenne még szüksége fejlődésre.

  A bevezető vizsgálatokat, interjúkat követően közösen döntünk arról, hogy milyen módszerrel dolgozunk tovább.
  Szükség lehet néhány alkalmas életvezetési tanácsadásra, más esetekben a párkapcsolati vagy éppen a gyermeknevelési konzultáció segítheti elő a feszültségek enyhülését.
  Dolgozhatunk kognitív- és viselkedés terápiás módszerekkel, amelyek segítségével Ön elsajátíthatja a pozitív gondolkodást és a stresszel szembeni eredményes megküzdés egyéb eszközeit.
  Amennyiben hatékony stresszkezelő módszert szeretne tanulni, arra is van lehetősége: elsajátíthatja az autogén tréninget, vagy igény szerint más, egyszerű  relaxációs technikákat tanulhat. (A részletek lásd a Relaxáció (autogén tréning) menüpontban!)