Szolgáltatásaim

Krízistanácsadás

A krízis görög eredetű szó, jelentése „fordulat”, „válság”.
Életünk során mindannyiunkkal történhetnek olyan események, amelyek következtében mintegy „megrendül bennünk a világ”, úgy érezzük, „elvesztettük a lábunk alól a talajt” és nem tudjuk elképzelni hogyan tovább.
Egy párkapcsolat megszakadása, egy munkahely elvesztése, egy közeli hozzátartozó betegsége vagy halála, vagy éppen saját megbetegedésünk miatt egyaránt kibillenhetünk az egyensúlyi állapotból és az érzelmi feszültség nagyon megterhelő lehet. Máskor az élet természetes velejárói, ún. normatív krízisek okoznak számunkra nehezen feldolgozható érzéseket. (Ilyen pl. a gyermekeink intézménybe kerülése, vagy a családi fészekből való kirepülése, nyugdíjazás stb.).
Amennyiben Ön úgy érzi, hogy a helyzet meghaladja megküzdési kapacitását, és a barátok, családtagok támogatása sem elegendő, javaslom, hogy mindenképpen forduljon szakemberhez!
A konzultációk során áttekintjük az aktuális élethelyzet jellemzőit, és közösen keressük azt az utat, amely elvezethet a nehézségek megoldásához és a feszültségek enyhüléséhez.
Súlyosabb krízis esetén a pszichológiai tanácsadás nem minden eseteben elegendő. Esetenként szükség lehet pszichiáter vagy klinikai szakpszichológus bevonására.