Szolgáltatásaim

Gyermeknevelési tanácsadás

Tanácsadó szakpszichológusként elsősorban szülőkonzultációkat folytatok, szükség esetén gyermekpszichológiai foglakozásokkal kiegészítve.
Az első konzultáción szerencsésebb, ha a szülő (vagy szülők) a gyermek nélkül vesz(nek) részt, így alaposan körbejárhatjuk a problémát anélkül, hogy a szóban forgó gyermek ennek tanúja lenne.
A továbbiakban az adott eset – és a szülőkkel történő kölcsönös megállapodásunk –határozza meg, hogy sor kerül-e a gyermekkel való egyéni pszichológiai foglalkozásokra.
Vannak olyan esetek, amikor a szülővel – egy vagy több alkalommal – történő konzultáció már önmagában is elég ahhoz, hogy megtaláljuk a nehézségek okát és elinduljon a változás a várt irányba.
Az esetek egy részében szükség van a gyermek jelenlétére és a vele való pszichológiai munkára is a problémák feltárásához. A pszichológiai foglalkozások során a beszélgetés mellett játékkal, rajzolással próbáljuk feltárni a nehézségek hátterét.
Általában 3 foglalkozás után nyújtok a szülőnek visszajelzést és azt követően közösen döntünk a folytatásról.
Klinikai szintű pszichés problémáknál illetve egyéb okok miatt hosszabb terápiát igénylő eseteknél gyermek klinikai szakpszichológus kollégáim felkeresését ajánlom továbblépésként.