Szolgáltatásaim

Életvezetési tanácsadás (Life coaching)

Az ember élete során gyakran kerül szembe olyan dilemmával, amikor úgy érzi sok múlhat a döntésén, mégsem képes elhatározásra jutni. Ilyen nehézségek felmerülhetnek többek között a pályaválasztás, munka vagy éppen a párkapcsolat vonatkozásában is. Amikor egy igen nehéz döntési dilemmával állunk szemben segítségünkre lehetnek a pszichológussal való konzultációk, melyek során közösen dolgozhatunk a problémán, mérlegre téve a különböző alternatívák előnyeit-hátrányait, várható következményeit.


Döntési dilemma nélkül is előállhat az egyén életében olyan szituáció, amikor úgy érzi, valami elakadt, nem találja a célokat, értékeket, bizonytalan abban, hogy jó irányba halad stb. A szakemberrel közösen végzett önismereti munka révén választ találhatunk az ilyen – és ehhez hasonló- kérdésekre.


A life coaching alapvetően megoldás-orientált, a kliens erősségeire, megküzdési stratégiáira koncentráló módszer. A tanácsadó (coach) objektív kívülállóként kérdésekkel, tükrözéssel, értelmezésekkel segíti a klienst az optimális megoldások megtalálásához. A folyamat során kisebb házi feladatokat is kitűzünk, amelyek elősegítik a nehézségekkel való lépésenkénti megküzdést. Mindez egy elfogadó, egymásra hangolódó szakmai kapcsolat hátterén válhat sikeressé.