Szolgáltatásaim

Baba-mama konzultáció (2 éves korig)

Amikor kisgyermek születik a családba, fenekestűl felfordul az életünk. Az első gyermek születésekor különösen igaz ez, de ugyanígy megéljük a nehézségeket a második és minden további gyermek születésekor.
Sok probléma adódhat magából az élethelyzetből fakadóan, amikor nincs szó nagy gondról, mégis az új helyzethez való alkalmazkodás nagyon megterhelő és időnként nehéz döntési helyzeteket szül.

Az újdonsült szülők számára sokszor azt is nehéz eldönteni, hogy valójában van-e olyan súlyú a problémájuk, hogy érdemes szakember segítségét igénybe venniük. Ebben az esetben hasznos lehet egy-két skype-konzultáció, mielőtt személyesen felkerekednének.
2 éves korig (esetenként még ezután is) javasolt a közös anya-gyerek konzultáció, amikor a pszichológus az anyával beszélget, miközben a kisgyermek a szobában található játékokkal foglalja el magát. A foglalkozás során a szakember a szülő és a gyerek megnyilvánulásaira és az anya-gyerek duó működésmódjára is figyelmet fordít, és mindezt az anya beszámolójával egybevetve használja fel a tanácsadásban. A tanácsadási folyamat első lécsője ebben az esetben is egy szülő-konzultáció, amelyen az anya – lehetőség szerint – a gyermek jelenléte nélkül vesz részt.
Tanácsadó szakpszichológusként, a kisgyermekkori fejlődés témájában szerzett gyakorlati tapasztalataim hátterén 4-6 alkalmas konzultációt ajánlok a kisgyermekes szülők számára. Az együtt gondolkodás segítségével sok nehézséget jobban átláthatunk és körvonalazódhat a megoldás iránya is. Amennyiben mélyebb illetve hosszabb terápiás beíavatkozás szükségessége merül föl a tanácsadási folyamat során, klinikai gyermek szakpszichológus kollégáim felkeresését javaslom.